ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel Online winkelbaas én applicatiebeheerder
Blog

Online winkelbaas én applicatiebeheerder

De overstap van de wegenbouw naar printers: zo kwam William Bel vier jaar geleden bij Nou terecht. Waar hij begon als accountmanager is hij doorgegroeid als manager van de webshop. Al is dat volgens William niet helemaal alomvattend, en past de titel vliegende keeper beter bij hem. Hoe dit precies zit, licht William vandaag toe.

Geen ervaring? Geen probleem!

Als we beginnen met de vraag hoe William en Theo elkaar kennen, dan ontstaat er meteen een glimlach op het gezicht van William. “We kennen elkaar uit het dorp en dronken wel eens koffie of een borrel in de achtertuin.” Tijdens een van die momenten kwam werk ter sprake en zag Theo zijn kans schoon om William te vertellen dat hij goed binnen het team van Nou zou passen. “Ik ging voor een bakkie koffie en kwam terug met een nieuwe baan”, zijn dan ook de treffende woorden die de start van hun samenwerking omschrijven. 

Ook al had William nog geen ervaring uit de wereld van printers en kopieerapparatuur, Theo zag een match. En dat die match er inderdaad bleek te zijn wordt positief geïllustreerd door de vier jaar die William inmiddels bij Nou aan boord is.

Ik hou van afwisseling

Over de begintijd vertelt William: “Ik ben begonnen in de buitendienst, als accountmanager. Naarmate de tijd vorderde ben ik me steeds meer richting IT gaan bewegen. Omdat ik ook nog de webshop manage, heeft dit geresulteerd in twee handtekeningen onderaan mijn mails: of die van online winkelbaas, of die van applicatiebeheerder.”

Het is dan ook de afwisseling tussen deze twee rollen die William zo aanspreekt. “Bij Nou vind ik precies de afwisseling die ik zo leuk vind. Maar ook de collega’s dragen hieraan bij. We hebben echt veel lol en die werksfeer is eigenlijk al de helft.” Maar ook het behalen van successen bevalt William wel: “De voldoening van iets bereiken motiveert misschien wel het meest om lekker door te gaan hoe we bezig zijn.”

De monteur kan niet komen want zit al aan het bier

De talenten die uit de Gallup-test van William zijn gekomen liggen hem nog vers in het geheugen. Moeiteloos somt hij ze op: winning others over, aanpassingsvermogen, communicatie, individualisering en zelfvertrouwen. “Dit klinkt natuurlijk leuk, maar het betekent pas echt iets als je je erin herkent. En dat doe ik.”

Als we William vragen welk talent hem het best omschrijft kan hij niet anders dan aanpassingsvermogen noemen. “Het is wel handig als je een beetje aanvoelt bij wie je iets wel kan zeggen en bij wie niet. Zo heb ik wel eens de telefoon opgenomen op vrijdagmiddag, met de boodschap dat de klant maar even moest wachten omdat de monteur al aan het bier zat. Als je zeker weet dat het past bij degene die belt, dan maakt dit de relatie net weer een stukje leuker.”