ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel Liefde op het tweede gezicht
Blog

Liefde op het tweede gezicht

Zes jaar geleden kwam Herman Kikkert als monteur over van Canon Nederland. Een spannende en grote stap, want na twaalf jaar zekerheid koos Herman voor het avontuur van ondernemerschap. Een stap die goed uit heeft gepakt, want het ondernemerschap is precies wat hij vond in het werken met Theo. Al was dit niet meteen liefde op het eerste gezicht.

Ik kreeg vrijheid en vertrouwen

“Opzich zat ik prima op mijn plek bij Canon Nederland, en na mijn overstap naar Nou heb ik me dan ook wel een tijdje afgevraagd of dit een goede keuze is geweest. Alles werd natuurlijk anders, wat logisch is bij een nieuwe baan. Maar toen ook Theo zijn intrede deed moest ik wel even schakelen.” Dit zit hem volgens Herman in het grote verschil qua persoonlijkheid: “Theo is heel erg extravert en het komt dan ook niet voor dat hij in een ruimte is zonder dat je dit doorhebt. Ikzelf ben wat rustiger en meer introvert, dus ik heb best even aan Theo moeten wennen.”

Toen Herman merkte wat voor grote drive Theo heeft veranderde zijn kijk. “Theo bemoeit zich met nagenoeg alles, maar doet dit heel positief. Daarom wordt het ook niet als bemoeien gezien. Als je een nieuw idee hebt is de kans groot dat het snel opgepakt wordt, in plaats van dat het eindeloos door de directie besproken moet worden. Dit heeft ook geresulteerd in veel vrijheid binnen mijn rol, en dat vertrouwen heeft me heel erg goed gedaan.”

Er wordt naar iedereen geluisterd

Het is niet alleen het vertrouwen dat Nou zo speciaal maakt voor Herman, ook de menselijke kant is volgens hem uniek. “We zijn echt een team dat dingen met elkaar oplost. Er is ruimte voor iedereen en de interesse gaat verder dan alleen de werkzaamheden. Ik ben zelf iets meer gesloten en gereserveerd, maar de manier waarop het hier gaat vind ik heel prettig.”

Coaching voor iedereen

“Naast de sfeer binnen het team heb ik ook best wel moeten wennen aan de coaching. Want alle teamleiders worden gecoacht met als insteek dat zij op hun beurt een coach kunnen zijn voor hun teamleden.” Voor Herman heeft deze coaching ertoe geleid dat hij zich meer open weet te stellen en dingen anders kan benaderen. “De coaching waardeer ik dan ook zeker, maar misschien wel het allerbelangrijkste is mijn werkplezier. Ik hou ervan om bezig te zijn en dingen te regelen, en bij dit bedrijf gebeurt er zoveel dat er altijd wat te doen is.”