ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel De evolutie van print- en scanoplossingen
Kennisartikel

De evolutie van print- en scanoplossingen

In een ver verleden, toen de aarde nog plat leek te zijn en internet iets was waar we alleen van droomden, waren daar de klassieke printers en scanners. Deze logge apparaten, die meer weg hadden van een olifant dan van iets wat met technologie te maken had, waren verdwaald binnen onze kantoren en slurpten inkt. Inmiddels zijn ze geëvolueerd naar geavanceerde systemen die zijn aangepast aan onze huidige wensen die passen bij een moderne werkplek.

Vandaag nemen we je mee in deze evolutie. De evolutie die ons leidde van een klassieke printer naar onbeperkte mogelijkheden van de cloud in combinatie met de nieuwste hardware.

De oorsprong
Terug in de tijd waren printers en scanners voornamelijk losstaande apparaten die verbonden waren met individuele computers via kabels. Ze boden basisfunctionaliteiten zoals het afdrukken van documenten en het scannen van afbeeldingen, maar waren beperkt in termen van connectiviteit en veelzijdigheid.

De opkomst van netwerkprinters en multifunctionele apparaten
Naarmate technologieën zich ontwikkelden, kwamen netwerkprinters op de markt. Daardoor konden meerdere mensen tegelijkertijd vanaf verschillende computers toegang krijgen tot één enkele printer. MFP's konden bovendien bijna alles; printen, scannen, kopiëren, en als je echt ouderwets was, zelfs faxen!

De revolutie van draadloze connectiviteit
Alsof ze uit de toekomst waren gestuurd, verschenen draadloze printers en scanners op het toneel. Geen gedoe meer met kabels die in de knoop raakten - nu konden we afdrukken en scannen vanaf onze laptops, tablets, en zelfs smartphones, terwijl we lekker lui op de bank lagen. Onze vrijheid en flexibiliteit werd daarmee behoorlijk vergroot.

De doorbraak van cloudintegratie
Liggend op diezelfde luie bank, dachten we dat het niet gekker kon. Maar toen, toen kwam de cloudintegratie. Door te integreren met cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive, kunnen gebruikers nu documenten rechtstreeks naar de cloud scannen of vanuit de cloud afdrukken, waar ze ook zijn. Onze documenten stonden sindsdien klaar om ieder moment opgeroepen te worden. Vanuit kantoor, huis, of zelfs vanaf een tropisch eiland.

De toekomst: naar een nóg meer geïntegreerde werkplek
Zoals je hebt gelezen, heeft de evolutie van print- en scanoplossingen nooit stil gestaan. Wat de toekomst nog meer brengt? Wij hebben helaas geen glazen bol. Misschien komt er wel holografische printers die jouw droomman of -vrouw tot leven kan brengen. Of een printer die koffie voor je zet terwijl je je documenten print. We verheugen ons op alle ontwikkelingen en staan als partner in ieder geval altijd voor je klaar om je te adviseren over de beste print- en scanoplossing voor jouw organisatie.