ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel De 5 tips voor effectief documentbeheer
Kennisartikel

De 5 tips voor effectief documentbeheer

Als leverancier van print- en scanoplossingen weten wij als geen ander hoe belangrijk effectief documentbeheer is. Het opslaan, organiseren en beheren van documenten kan een enorme uitdaging zijn, vooral als je te maken hebt met grote hoeveelheden informatie en meerdere medewerkers die toegang hebben tot dezelfde documenten. Daarom hebben wij vijf tips samengesteld om je te helpen documentbeheer te verbeteren en bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

1. Digitaliseer je documenten

De eerste tip is om documenten te digitaliseren. Dit betekent dat je papieren documenten converteert naar digitale bestanden die gemakkelijker kunnen worden opgeslagen, gedeeld en beheerd. Digitalisering kan je bedrijfsprocessen aanzienlijk versnellen en het documentbeheer verbeteren.

Met onze scanoplossingen kun je snel en gemakkelijk papieren documenten scannen en converteren naar digitale bestanden. Dit maakt het eenvoudiger om documenten op te slaan, te organiseren en te delen met andere medewerkers binnen je organisatie.

2. Gebruik OCR-technologie

OCR-technologie staat voor Optical Character Recognition, wat inhoudt dat een computer afbeeldingen kan omzetten in tekstdocumenten die bewerkbaar zijn. Door gebruik te maken van OCR-technologie kun je gescande documenten doorzoekbaar maken en de tekstuele inhoud bewerken. Dit kan veel tijd besparen bij het zoeken naar specifieke informatie in een document.

Onze scanoplossingen bieden OCR-functionaliteit waarmee je gescande documenten kunt omzetten in doorzoekbare en bewerkbare tekstbestanden. Dit maakt het gemakkelijker om belangrijke informatie snel terug te vinden.

3. Organiseer je documenten op een logische manier

Een goed georganiseerd documentbeheersysteem is essentieel voor een efficiënte workflow. Zorg ervoor dat je je documenten op een logische manier organiseert, bijvoorbeeld op basis van project, klant of afdeling.

Onze printoplossingen bieden de mogelijkheid om documenten te labelen en te categoriseren, zodat je snel en gemakkelijk belangrijke documenten kunt terugvinden. Het is ook belangrijk om een consistente bestandsnaamconventie te hanteren en om documenten op te slaan op een centrale locatie die voor alle medewerkers toegankelijk is.

4. Stel toegangsrechten in

Het is belangrijk om duidelijke toegangsrechten in te stellen voor jouw documenten. Hiermee voorkom je dat vertrouwelijke informatie per ongeluk wordt gedeeld of bewerkt door medewerkers die geen toestemming hebben.

Onze print- en scanoplossingen bieden de mogelijkheid om toegangsrechten in te stellen voor specifieke documenten of mappen. Hiermee kunt u bepalen wie toegang heeft tot welke documenten en welke acties zij kunnen uitvoeren, zoals het bekijken, bewerken of verwijderen van documenten.

5. Maak regelmatig back-ups van je documenten

Tot slot is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken van je documenten. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw documenten veilig zijn en dat je het in geval van een storing of technische fout snel kunt herstellen.

Onze print- en scanoplossingen bieden de mogelijkheid om automatisch back-ups te maken van je documenten. Dit kan op een externe server of op een andere fysieke locatie, zodat jouw gegevens veilig zijn, zelfs als er zich een probleem voordoet op je hoofd locatie.

In conclusie, effectief documentbeheer is van cruciaal belang voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector. Door je documenten te digitaliseren, OCR-technologie te gebruiken, je documenten op een logische manier te organiseren, toegangsrechten in te stellen en regelmatig back-ups te maken, kun je je bedrijfsprocessen stroomlijnen en het documentbeheer verbeteren.

Als de gezelligste leverancier van print- en scanoplossingen in de branche, staan wij altijd klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je documentbeheer. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen en hoe we je kunnen helpen bij het verbeteren van het documentbeheer.