ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel Gestroomlijnde processen, korte lijnen én de beste kwaliteit
Case

Gestroomlijnde processen, korte lijnen én de beste kwaliteit

“We zijn zelf groot fan van vaste contactpersonen en korte lijnen voor onze klanten. Toen we op het punt kwamen meer uit onze printerinfrastructuur te willen halen, en zo in contact kwamen met Nou, bleek dat we hierin niet de enigen zijn. Misschien komt het door onze eigen filosofie, maar het hebben van een vast contactpersoon en korte lijnen maakt het schakelen wel heel prettig.”

Hoe het allemaal begon

Op de vraag waarom Westerveld en Vossers op zoek ging naar een nieuwe partner op het gebied van printers en kopieermachines, vertelt Martijn dat ze altijd op zoek zijn naar manieren om processen te verbeteren. “We willen gestroomlijnde processen en kijken altijd hoe we nog slimmer kunnen werken. Een onderdeel hiervan was de wens om een scan direct vanuit het apparaat in de betreffende workflow van de klant te krijgen.” Met deze wens in het achterhoofd is Martijn dan ook zelf op zoek gegaan naar geschikte partijen. “We hebben met verschillende partijen gesproken, maar Nou bleek uiteindelijk de beste combinatie van kwaliteit van machines te bieden en er was meteen een klik met het bedrijf.”

De directeur gaf de demo en we wisten genoeg

Op de dag nadat Martijn zijn 25-jarige jubileum bij Westerveld en Vossers heeft gevierd, spreken we hem over zijn samenwerking met Nou. “Ja, we hebben wel een leuk feestje gevierd, maar vandaag zijn we gewoon weer fris en fruitig aan het werk hoor”, zo vertelt Martijn aan het begin van het gesprek. Dat Martijn te spreken is over de samenwerking met Nou is al snel duidelijk, maar er was ook ruimte voor een kritische noot.

AVG proof dankzij gepersonaliseerde printopdrachten

Deze klik is wat Martijn betreft mede te danken aan Theo: “We zijn via-via in contact gekomen met Theo en na het zien van zijn demo was het eigenlijk zo beklonken.” Dat deze demo verder tot in de puntjes was verzorgd wat betreft catering, had hier volgens Martijn niets mee te maken. “Theo is en blijft een Bourgondiër, en het is natuurlijk wel altijd fijn als er goed voor je gezorgd wordt.”

Deze goede zorgen gaan een stuk verder dan de demo, zo blijkt uit de ervaringen waar Martijn op terugkijkt. “We zijn efficiënter gaan werken door de automatische dossieropbouw, maar ook op het gebied van AVG hebben we mooie stappen gemaakt. Bij een accountantskantoor komt natuurlijk veel vertrouwelijke informatie kijken, en omdat je nu alleen je eigen printjes uit kan laten draaien is dit nog handiger geregeld.”

Kritische noot

Zoals eerder genoemd was er tijdens het gesprek ook ruimte voor een kleine kritische noot. “Een van de voordelen van de apparatuur die Nou levert is de koppeling met ons softwarepakket. Toen we overgingen naar een nieuw netwerk werden de instellingen niet automatisch meegenomen waardoor we even niet konden printen.” Ondanks de korte lijntjes en het directe contact met Nou heeft dit voor Martijn toch iets te lang geduurd. “Maar we waren misschien ook wel te verwend hoor, met de snelle service die we van hen gewend zijn.”

Nooit meer misgrijpen

Dat het bij slechts één kritische noot blijft staat wat Martijn betreft vast. “Iedereen kampt wel eens met omstandigheden waardoor een taak langer blijft liggen dan gewenst. Het contact hierover verliep overigens ook prettig, waardoor we wisten waar we aan toe waren.” En als we vragen of Martijn ook gebruik maakt van de automatische tonerlevering begint hij alweer te stralen; “Dat vind ik zo’n mooie oplossing.

''Ondanks dat ik het gewend ben, blijft het me verbazen dat ze gewoon eerder weten dat we nieuwe inkt of onderdelen nodig hebben dan wij zelf.'' (Martijn Oolthuis, IT Manager)

We appten gewoon met de directeur

Tot slot kunnen we het niet laten om nog even te vragen wat Nou dan onderscheidt van de andere partijen die Martijn tijdens zijn oriëntatie heeft gesproken. “Dat we gewoon meteen het mobiele nummer van de directeur kregen, en appten over de afspraak en het vervolg, was wel echt bijzonder.” Op de vraag of dit vanuit de cultuur van Westerveld en Vossers zo goed aansluit, kan Martijn niets anders dan met een glimlach instemmend knikken.