ISO 9001, 14001 & 27001
Sinds 1974 de beste service
Trotse leverancier van
4.5 Beoordeling
Home Actueel Geen plek? Bestaat niet
Blog

Geen plek? Bestaat niet

Stan de With in een notendop? Direct, kort van stof en afspraak is afspraak. Stan is verantwoordelijk voor het magazijn en werkt inmiddels al bijna 20 jaar bij Nou. “Ik zorg dat alle toners op tijd bij klanten zijn, verzorg de inkoop en doe iedere dag het licht uit.” Al voegt hij er met een glimlach aan toe dat het niet écht iedere dag is, want op woensdag werkt hij thuis.

Mijn positivisme bleek goed te passen

“Ik ben via een eerdere fusie bij Nou terechtgekomen, en omdat er tijdens een fusie veel onduidelijkheden over de toekomst zijn was ik niet meteen gerust. Gelukkig was dit van korte duur, want ik kwam er al snel achter dat we goed klikten.” Net zoals in het DNA van Nou, houdt ook Stan veel van persoonlijk contact. “En ik probeer altijd iets positiefs uit een situatie te halen, een eigenschap die hier heel goed ontvangen is.”

Een moeilijke aanvraag is een welkome uitdaging

Wanneer we Stan vragen of hij dit met een praktijkvoorbeeld kan illustreren hoeft hij niet lang na te denken: “Vanuit Canon Nederland kregen we eens de vraag of we drie containers vol met appratuur wilden hebben. Ondanks we hier geen plek voor hadden, was het in de tijd van grote chiptekorten iets waar we veel behoefte aan hadden om onze klanten te kunnen blijven voorzien.” Met het hele team heeft Stan vervolgens hemel en aarde bewogen, met als resultaat dat ze alle apparatuur kwijt konden en klanten tevreden konden houden.

Dit stukje positivisme moeten we volgens Stan echter niet verwarren met optimisme. “Als iets echt niet kan, dan geven we dat ook altijd eerlijk aan. Het belangrijkste is dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Maar we denken wel altijd eerst alle oplossingen uit voor we een ‘nee’ verkopen.”

Afspraak is afspraak

Zoals we in eerdere gesprekken al eens uitslagen van de Gallup-test hebben besproken, willen we dit met Stan ook doen. Ware het niet dat hij geen idee heeft wat zijn talenten zijn, zoals die uit de test bleken. “Als ik het had geweten dan had ik het even opgezocht”, zo antwoordt Stan. “Maar ik weet natuurlijk zelf wel waar ik goed in ben: ik ben direct en zeg je wel waar het op staat. Ik heb niet een heel gesprek nodig om iets uit te leggen, ik ben juist kort van stof.”

“En oh ja”, zo gaat Stan verder: “Afspraak is bij ons echt afspraak”. Het zijn dan geen dingen die met een officiële naam uit een Gallup-test komen, ze zeggen wel waar het op staat.